Over mij in twee zinnen.

Gedreven en nieuwsgierig, benieuwd naar jouw verhaal. In mijn ogen valt er nog zoveel te schrijven.

Koffie?
Business woman in digital agency
Businessman in digital agency

Wie is Wout Fassbender?

Freelance Journalist

Het in gesprek gaan met mensen maakt dit werk zo mooi.

Lees meer!

Tekstschrijver

Ik denk graag met u mee om met het proces te begeleiden en een passend, duidelijk en eerlijk verhaal op papier te krijgen.

Lees meer!

Podcast

Ik help graag mee met de uitwerking van jouw idee en schuif daarna graag bij de gast(en) aan om het onderwerp te bespreken.

Lees meer!

Bedrijfsvideo

Liever het verhaal op beeld in plaats van papier?

Lees meer!
Ik ben freelance journalist en tekstschrijver. Ik sta voor mijn gevoel nog altijd aan het begin van mijn carrière ondanks de ervaring die ik inmiddels heb opgedaan als sportjournalist bij het Brabants Dagblad en AD Sportwereld, waarvoor ik in 2022 naar het WK hockey ben geweest. Zoals sporters ambities hebben om het hoogst haalbare te bereiken, zo heb ik dat ook alls sportjournalist: de Olympische Spelen verslaan.

In de sport ligt mijn ambitie, maar ook de gezondheidszorg vind ik een boeiende sector om over te schrijven. Verhalen over zzp’ers in de zorg, cliënten en hun begeleider of een zorginstelling met een bijzonder verhaal.

Daarvoor trek ik er graag op uit. Maar ook verhalen over andere sectoren en thema's ga ik zeker niet uit de weg. In mijn ogen heeft ieder mens een bijzonder verhaal te vertellen, waar ik graag achter wil komen.

De journalistiek is en blijft mensenwerk. Daarom vind ik het belangrijk om een goede band op te bouwen met de mensen die ik spreek. Dat maakt de verhalen beter, intenser en mooier.
Digital agency team
"Ik vind het belangrijk om een goede band op te bouwen met de mensen die ik spreek. Dat maakt de verhalen beter, intenser en mooier." 
Digital agency team
Het leuke aan journalist zijn, is dat je op pad gaat om verhalen te maken. Het liefst streef ik naar diepgang, het verhaal achter de persoon. Of dat nu ontroert, opvrolijkt of choqueert. Het gaat om verhalen met een beleving. De woorden zet ik op papier, in de vorm van een tijdschrift, krant, vakblad, brochure, whitepaper of website – een podcast of bedrijfsvideo kan ook.

Zo: nu weet je een beetje wie ik ben. Nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Neem gerust eens contact op. Dan drinken we een kop koffie of thee. Wie weet komt er nog een mooie samenwerking uit, want er valt nog zoveel te schrijven.

Ik werk samen met

Wat zeggen opdrachtgevers over mij?

Digital agency team member

Vanuit PIDZ werken we structureel samen met Wout om onze content vorm en inhoud te geven. Deze samenwerking is heel prettig. Wout denkt proactief met ons mee, is helder en duidelijk in zijn communicatie, komt afspraken na en niet onbelangrijk: zijn werk is van goede kwaliteit!

Tom Lemmens, PIDZ

Digital agency team member

Wout reageert en communiceert snel, werkt adequaat en heeft een prettig leesbare stijl van schrijven. Het sterke van hem is het persoonlijke wat hij in zijn verhalen weet weer te geven.

Rob Slaats, Van Maerlant

Hoe kan ik jou helpen?

Samen gaan wij in gesprek om te kijken naar jouw wensen.

Creative Direction door: